Op vrijdag 28 oktober organiseren we weer de jaarlijkse Halloweentocht in het centrum. De Halloweentocht staat dit jaar in het teken van ‘De vloek van de tovenaar’. Kinderen lopen een route door het centrum en vinden verborgen letters en codes in winkeletalages De kinderspeurtocht is leuk voor kinderen vanaf 6 tot en met 12 jaar. De Halloweenroute start tussen 18.00-19.00 uur op het Piet Blomplein, achter de bibliotheek.
Het is volop herfst, de avonden worden steeds donkerder. En dat betekent tijd om samen te griezelen. Kinderen lopen een route door het centrum en vinden verborgen letters en codes in winkeletalages. In de winkelstraten staan rare personen. Ze lijken wel weggelopen uit allerlei liedjes, maar dan anders.
Oh jongens en meisjes van Helmond
Aan het begin van deze avond
Kwam plots een tovenaar tevoorschijn
En sprak een spreuk uit in de maneschijn:
“Hahaha… zing jongens en meisjes speciaal voor mij
De mooiste liedjes, dat maakt mij blij
Oh mijn gemene hart brandt van verlangen
Ik ga al jullie liedjes door griezels vervangen”
Het duurde maar heel even
Toen kwamen alle liedjes plots tot leven
Zo wordt nu het hoedje van papier
Gezongen door een echte vampier
En de heks van dovenetel
Roert ineens zelf in een ketel.
Ga op zoek in de stad totdat je ze ziet
Wat wordt er uitgebeeld, welk lied?
Zing, dans, doe lekker mee en kraak de code helemaal
Dan worden al die liedjes snel weer normaal.
Doe mee, zing, dans en ontfrutsel de ontbrekende letters. Kraak de code, spreek de spreuk uit en deze rare personen zullen weer net zo snel vertrekken als ze gekomen zijn.
Tijdens de route kom je in de Elzaspassage duistere predators tegen. Op het eerste gezicht zijn ze angstaanjagend maar uiteindelijk zijn ze lief, vriendelijk en dragen ze kinderen een warm hart toe.
Deze Halloweentocht wordt mogelijk gemaakt door de ondernemers uit Helmond Centrum, Elzaspassage, Kuculemu, Kasteel Helmond, de VVV en bibliotheek Helmond.
Halloween speurtocht voor kinderen 6-12 jaar | 28 oktober 2022 | Starten tussen 18:00 – 19:00 uur op het Piet Blomplein, achter de bibliotheek | Route eindigt bij het kasteel Helmond | Deelname gratis.